which screen is suitable for mobile phone

کدام صفحه نمایشی برای گوشی موبایل مناسب است؟

یکی از مهم ترین مشخصه هایی که برای خرید گوشی لازم است که توجه داشته باشیم، صفحه نمایش است. اینکه نمایشگر به کار رفته در گوشی موردنظر برای کاربری مناسب است یا آن حس رضایت را می توانم از صفحه نمایش گوشیم که بیشتر زمان کار کردن با گوشی به آن خیره هستیم و بیشترین تماس را با آن داریم. می توان یه اهمیت نمایشگر اینجا پی برد.

تلاش کردیم تا به طور خلاصه و ساده انواع مختلف نمایشگرهایی که در ساخت گوشی موبایل های به کار رفته است توضیخ داده باشیم تا از تفاوت ما بین آن ها آگاه شوید و متناسب با تقاضای مورد نیازتان گوشی خود را انتخاب و خریداری نمایید.
همانطور که اکثرا در اطلاعات و جزئیات گوشی ها مشاهده کردید انواع مختلفی از تکنولوژی برای ساخت نمایشگر ها داریم. به همین علت معروف ترین هاشون رو اینجا براتون نام می بریم.


انواع صفحه نمایش


با پشرفت تکنولوژی ما همچنان شاهد به روز رسانی شدن صفحه نمایش های گوشی نیز بودیم. پس انتظار داریم که این پیشرفت شامل حال نمایشگر های نیز شده باشد.

LCD Structure display 1
 

نمایشگر هایی که در اینجا مورد بحث قرار خواهد گرفت شامله: TFT LCD - Thin Film Transistor Liquid Crystal Display IPS LCD - In-Place Switching Liquid Crystal Display OLED - Organic Light Emitting Diode

برای اینکه از جزئیات بیشتری از این تکنولوژی پی ببریم همراه ما باشید.


TFT LCD


این نمایشگر از نوع LCD ست که برای بهبودی وضعیت نمایشی LCD از این TFT استفاده می کنند. TFT در واقع مخفف Thin Film Transistor است.

در اواخر قرن نوزدهم بود که استفاده از TFT در نمایشگر ها رونق یافت. این رونق به چند دلیل بیشتر در صنعت رخ داد:
TFT ها برای تولید هزینه ی کمتری صرف می کردند : قیمت مناسبی به نسبت ما بقی نمایشگر ها داشت.
به دلیل نوع ساختاری این نمایشگر: مصرف انرژی پایین تری به نسبت دیگر نمایشگر ها دارد (که دلیل آن را در قسمت های بعدی توضیح خواهم داد).
به نسبت خود نمایشگر LCD وقتی به همراه TFT از آن استفاده می شود دارای وضوح و کیفیت نمایش تصاویر بهتر و بالاتری دارد.

در واقع این نمایشگر به گونه ای طراحی شده است که انرژی برای نور بالای خود را از نور پس زمینه می گیرد. در این صورت مصرف انرژی پایین می آید. توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین دلایل کم مصرف بودن انرژی این نمایشگر به دلیل این است که این نمایشگر از 3 عنصر نیمه هادی تشکیل شده است که برای هر پیکسل توسط این سه عنصر نیمه هادی حمایت می شوند که برای تشکیل 3 رنگ اصلی برای نمایش تصاویر نیاز است.

این طراحی نمایشگر موجب خیلی از مزیت های در LCD ها شده است همانند:
بهبود در کاهش لرزش تصاویر – فاصله تصویر در نمایش – نمایش رنگ های واقعی – طولانی کردن عمر مفید باتری – بالا بردن درخشنگی تصاویر – بهبود نمایش اندازه واقعی تصاویر – کاهش تشعشعات در نمایش


IPS LCD


نمایشگر IPS LCD مخفف In-Place Switching است که با توجه به تصاویر راحت تر می توانید علت این نام گذاری را درک کنید. به نحوی تکنولوژی به کار رفته در IPS با تکنولوژی TFT شباهت های زیادی برخوردار است که می توان نوع چینش مرتب و منظم پیکسل ها و اینکه خود پیکسل ها از خود نور نمی دهند اشاره کرد. لازم است بیان شود که IPS به نسبت TFT دارای دید باز تر و مصرف انرژی کمتری برخوردار است.

در این تکنولوژی برای تعیین رنگ و روشنایی هر پیکسل، نور پلاریزه شده از میان فیلتر رنگی عبور می کند که متوجه هستیم که پیکسل به تنهایی قادر به تولید نور نیستند بلکه پیکسل ها از طریق ریز پیکسل ها (sub Pixels) که دارای اندازه های یکسانی هستند و به شکل منظمی در کنار یک دیگر به طور فشرده قرار گرفته اند. در نتیجه این نور سفید را از پس زمینه دریافت می کنند با استفاده از فیلتر های رنگی که موجود هستند لازم است به نسبت های متفاوتی با هم ترکیب شوند. منظور از فیلتر رنگی همان سه طیف رنگی اصلی یعنی قرمز، آبی و سبز است.

با توجه به نوع ساختار IPS به خیلی از مزیت هایی که دارد متوجه شدیم این است که:
تصاویری که به نمایش می گذارد می توان گفت که بطور دقیق و با رنگ طبیعی تری و داراری وضوح تصویر بالایی است.

گفتنی است که تولید کم هزینه ای دارد که بسیار مورد توجه برند های می باشد. به همین روی قیمت خود گوشی هم بسیار تاثیر گذار است.
تنها ایرادی که می توان از این تکنولوژی گرفت این است که زاویه دید محدودی به کاربر می دهد تا تصاویر را با دقت ببیند.

با این حال خیلی از عکاسان برای عکس برداری این صفحه نمایش را متناسب می بینند و استفاده می کنند. می توان گفت که نمایش رنگ طبیعی و ضوح با کیفیت بالا تصاویر و پخش ویدیو و دیدن بهتر صفحه نمایش مناسبی خواهد بود.


OLED


حال به یک تحول جدید در نمایشگر ها اشاره خواهیم کرد بنام OLED که مخفف شده Organic Light Emitting Diodes که به مفهوم ساطع کننده نور ارگانیک که به اشباع رنگ های طبیعی تر و عالی اشاره دارد.
در واقع این صفحه نمایش برای نمایش بهتر رنگ ها از ترکیبات عالی که تشکیل شده از عنصر کربن با دیگر عناصر است در نتیجه تمام رنگ هایی که نمایش داده می شود ترکیبی از کربن با دیگر عناصر است که متذکر می شود که OLED به نور پس زمینه نیازی ندارند چون این تکنولوژی همانند تکنولوژی تابش عمل می کند. این ویژگی OLED منجر شده است که وقتی صفحه نمایش خاموش باشد بتوانید صفحه نمایش را به صورت سیاه واقعی که هیچ نوری کم سویی هم از آن ساطع نمی شود دیده شود.
تحولی که موجب متفاوت بودن این تکنولوژی گردید در واقع نیاز نداشتن وجود صفحه LED در ساخت صفحه نمایش هاست. بدین صورت شرکت ها توانستند با استفاده از این تکنولوژی گوشی موبایل هایی باریک تر که دارای حتی صفحه نمایشی خمیده هستند باعث تولید گوشی های مدرن امروزی گردیده است.

با توجه به نوع ساختار این تکنولوژی در صفحه نمایش ها چندین مزیت را می توان بیان نمود:
اشباع عالی رنگ ها چه در تصاویر چه پخش ویدیو ها، زاویه دید فوق العاده لازم است که

به چند مورد نیز توجه داشت، به دلیل اینکه پنل های OLED شکننده هستند برای تولید آن ها روش های سختی به کار می رود که شرکت های کمی دست به تولید آن ها زده اند به همین دلایل هزینه ی زیادی برای صرف تولید این صفحه نمایش ها می شود که موجب بالا تر رفتن ارزش این نمایشگر ها می گردد.

از آن جایی که مقدار نور تولید شده در OLED به نسبت LCD کمتر است برای همین در محیط های روشن دید سخت تری را ایجاد می کند.


در نگاه کلی


حال که این سه تکنولوژی برتر را در بالا تک به تک در مورد خصوصیات شان صحبت کردیم. متوجه شدیم که تا کنون صفحه نمایش تولید نشده که تمام نیاز ها و ویژگی های کاربران را با قیمتی مناسب فراهم کند. باز هم می توان به نسبت نیازمان تصمیم بگیریم که چه گوشی با چه مدل صفحه نمایش نیازمان را رفع می سازد و حس بهتری را در مقابل آن پیدا خواهیم کرد.

در این مواردی که در بالا مطالعه نمودیم مشاهده کردیم که رفته رفته داریم به کدامین سوی پیشرفت می کنیم که بتوانیم نیاز های کاربران را فراهم کنیم که در عین حال قیمت مناسبی از این امکانات بتوانند بهره مند شوند. در صفحه نمایش های TFT مشاهده کردیم که به نسبت با کیفیت بودن در مقابل LCD ولی دارای دید محدودی بود. پا پیش گذاشتیم یه قدم به آینده صفحه نمایش های با کیفیت تری برداشتیم و به تکنولوژی IPS رسیدیم که به نسبت قبل دارای نمایش دقیق تر و رنگ طبیعی تر و دید باز تری داشت. متوقف نشدیم به فکر ساخت صفحه نمایش های نازک تر افتادیم تا محصولات سبک تری تولید کنیم و به تکنولوژی OLED دست یافتیم که در این صنعت علاوه بر اینکه رنگ بندی های واقعی تری دست یافتیم به دید بازتری رسیدیم و در عین حال باز هم نقص هایی را می توان یافت.

تا به اینجا در مورد نمایشگر ها صحبت کردیم و تاثیر صفحه نمایش را در تولیدات گوشی و خرید گوشی مشاهده کردیم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید باشد. با توجه به پیشرفت صنعت ما نیز قصد داریم اطلاعات را به روز به اطلاعتان برسانیم. پس در مقاله های بعدی همراه ما باشید و با نظرات و پیشنهادات خود ما را خشنود و در این راه راهنمایی کنید.

مقایسه محصولات