what are the screens of high end phones

صفحه نمایش گوشی های بالارده کدامند؟

در این سال های اخیر بین شرکت های تولید محصولات دیجیتالی رقابت های تنگاتنگی وجود داشت به صورتی که در خیلی از زمینه پیشرفتی چندین برابر سال های گذشته داشتیم که این تغییرات آنقدر اعجاب انگیز بودند که رضایت خیلی از کاربران را توانستند کسب کنند و جوری به عمل آمده است که دیگر بدون این محصولات قادر به تصور زندگی ای نخواهیم بود.

تلاش کردیم تا به طور خلاصه و ساده انواع مختلف نمایشگرهایی که در ساخت گوشی موبایل های بالا رده اکثرا به کار رفته است توضیخ داده باشیم تا از تفاوت ما بین آن ها آگاه شوید و متناسب با تقاضای مورد نیازتان گوشی خود را انتخاب و خریداری نمایید.
همانطور که اکثرا در اطلاعات و جزئیات گوشی ها مشاهده کردید انواع مختلفی از تکنولوژی برای ساخت نمایشگر ها داریم. به همین علت معروف ترین هاشون رو اینجا براتون نام می بریم.

انواع صفحه نمایش

با پشرفت تکنولوژی ما همچنان شاهد به روز رسانی شدن صفحه نمایش های گوشی نیز بودیم. پس انتظار داریم که این پیشرفت شامل حال نمایشگر های نیز شده باشد.

نمایشگر هایی که در اینجا مورد بحث قرار خواهد گرفت شامله:
AMOLED – Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode
Super AMOLED – Super Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode
Retina & Super Retina

برای اینکه از جزئیات بیشتری از این تکنولوژی پی ببریم همراه ما باشید.

AMOLED

این نمایشگر از سال 2007 است که برای گوشی موبایل ها استفاده می شود. این صفحه نمایش همانطور که از نام آن مشخص است از فناوری مشابه همچون OLED برخوردار است که تنها تفاوتی در ساختار آن وجود دارد.
نام این نمایشگر مخفف شده Active-Matrix organic light-emitting diode به این مفهوم که این نمایشگر از شبکه های فعالی از دیود های ارگانیک تابنده نور تشکیل شده است.

این نمایشگر به گونه طراحی شده ست که دسته ای از لایه های کاتدی ، ارگانیک و آندی روی یک لایه یا ماده ی دیگر که شامل مدارات نمایشگر است، قرار گرفته است.
بخواهیم دقیق تر بیان کنیم در واقع هر یک از پیکسل ها بطور جداگانه دارای مدارات خاص خود هستند به گونه ای که هر یک از پیکسل ها می تواند به طور جداگانه فعال شوند.
بخواهیم تخصصی تر بیان کنیم هنگامی که یک پیکسل فعال می شود مدار مربوطه  ولتاژ به کاتد و آند پیکسل می رساند و ماده ی ارگانیک بین دو اکترود تحریک می شود و نوری از خود ساطع می کند. به همین علت است که برای نمایش تصاویر نیاز به جریان الکتریکی کمتری است

در نتیجه صفحه نمایشی کم مصرف است که این برای طولانی تر شدن عمر باطری گوشی ها نیز مزیت خیلی مهمی واقع میشود.

حال می خواهیم کمی بیشتر در مورد مزیت هایی که این نمایشگر برای مان به ارمغان آورده رو بیان کنیم:
همان طور که در بالا دیدید در این صفحه نمایش هر پیکسل به طور جداگانه فعال می شود لازم نیست برای قسمت هایی که در تصاویر رنگ های سیاه هستند اون پیکسل فعال شود در نتیجه روشن نمی شود به همین علت در نمایش تصاویر انرژی کمتری صرف میشود بنابراین، این نمایشگر در انرژی کم مصرف است.
دیگر مزیت می توان به سرعت نوسازی بالا آن اشاره کرد که پیکسل ها با سرعتی معادل 3 برابر سرعت فیلم های معمولی خاموش و روشن می شود که این قابلیت برای تماشای ویدیو های و بازی های دارای گرافیک بالا  و پر تحرک می تواند حرکات را سریع و روان به نمایش گذارد.
همچنین نمایش تصاویر با کیفیت عالی حتی در زیر نور هم کیفیت نمایش تصاویر را به خوبی حفظ می کند.

تنها موردی که لازم است که ذکر کنیم این است که از آن جایی که در تولید این صفحه نمایش از مواد آلی استفاده شده است، این مواد آلی در نهایت به مرور زمان از بین می روند به صورتی که بخواهیم طول عمر آن را با LCD و LED مقایسه کنیم ، AMOLED ها زود تر داغون می شوند.

Super AMOLED

همانطور که از اسم این محصول مشخص است این نمایشگر از همه نظر شبیه به AMOLED است ولی با یک تفاوت در ساختار آن که بیشتر برایتان توضیح خواهیم داد.

تنها موردی که این صفحه نمایش را از AMOLED متمایز ساخته است در واقع این است که حسگر های لمسی به همراه و در کنار خود صفحه نمایش ترکیب شده است به طوری که مانند صفحه نمایش های قبلی لایه لمسی آن از خود نمایشگر جدا گانه نیست.
در نتیجه صفحه نمایش ، حسگرهای لمسی را در خود دارد که همواره نمایشگر هم خوانده و لمس می شود.

حال بخواهیم ارتقاء ای که یافته است را بررسی کنیم که چه مزیت هایی را اینجاد کرده است می توان موارد زیر را نام برد.
با ترکیب شدن صفحه نمایش با حسگر های لمسی موجب نازک تر شدن صفحه نمایش و در ادامه باریک تر شدن خود گوشی نیز می شود.
این یکی شدن این دو لایه موجب شده است که دیگر فاصله ای بین صفحه لمسی و صفحه نمایش وجود نداشته باشد و این اتفاق باعث بالا رفتن کنتراست تصاویر ، نمایش تصاویر به طور واضح تر و بیشتر شدن حساسیت نسبت به لمس ، کاهش انعکاس نور در صفحه گردیده است.

با توجه به این که تولید این نمایشگر دارای پیچیدگی های بیشتر به نسبت سری های قبلی نمایشگر ها دارد به نسبت نمایشگر های قبلی گران تر هستند برای این صفحه نمایش را اکثرا در گوشی موبایل های بالارده به کار میبرند.
با توجه به اینکه این صفحه نمایش از خیلی لحاظ به نسبت نمایشگر های قبلی رضایت بیشتری به همراه داشته در رزولوشن و ترکیب با فناوری های جدید گردیده که نام هایشان را می توانید مشاهده کیند.
HD Super-AMOLED
Super-AMOLED Advanced
Super-AMOLED Plus
HD Super-AMOLED Plus
Full HD Super-AMOLED
Quad HD Super-AMOLED

Retina & Super Retina

این صفحه نمایش است که به طور اختصاصی خود شرکت اپل آن را تولید می کند. این نمایشگر در واقع از همان تکنولوژِی IPS LCD و OLED است با این تفاوت که این صفحات را با تفاوت تعداد پیکسل های بیشتر تولید می کنند.
در واقع این صفحه نمایش ها دارای تعداد پیکسل خیلی زیاد و تراکم پیکسلی بالا هستند به همین علت نمایش تصاویر به صورت با کیفیت تری هستند.
اپل این تغییرات را این گونه ایجاد کرده است که لبه های دندانه ای پیکسل ها را کمی صافتر و نرم تر کرده است تا تیزی کمتر شوند و کیفیت تصاویر را بالا تر ببرند.

حال با این تغییراتی که ایجاد شده است ما شاهد چندین نکته قوت این نمایشگر های شدیم :
بالا رفتن کنتراست تصاویر به نسبت LCD های معمولی گردیده است.
وضوح تصاویر بالا رفته است که این باعث کمتر خسته شدن چشم های نیز میشود.

این تغییرات و استفاده از این حجم از پیکسل ها و فشرده سازی آن ها نیز نقاط ضعفی نیز خواهد داشت که به این گونه ست که برای نمایش این تعداد بالا از پیکسل ها برای نمایش موجب مصرف بالای باطری و بالا رفتن قیمت گوشی نیز میشود.

در صفحه نمایش Retina  از فناوری IPS LCD استفاده شده است در حالی که در نمایشگر Super Retina از فناوری OLED بکار گرفته شده است.

به همین دلیل در Super Retina ما شاهد نمایش با کیفیت بهتری به نسبت Retina خواهیم داشت. در واقع در سوپر رتینا شاهد نمایش:
کنتراست عالی ، روشنایی بالا ، گستره رنگی بالا ، مدیریت رنگ عالی ، کالیبره شدن دقیق رنگ ها و محدود دینامیکی بالا (HDR)
هستیم که این قابلیت های خالی از لطف نیستند که باعث بالا رفتن قیمت این نمایشگر هم نیز می گردد.

در نگاه کلی

حال که این سه تکنولوژی برتر را در بالا تک به تک در مورد خصوصیات شان صحبت کردیم. متوجه شدیم که تا کنون صفحه نمایش تولید نشده که تمام نیاز ها و ویژگی های کاربران را با قیمتی مناسب فراهم کند. باز هم می توان به نسبت نیازمان تصمیم بگیریم که چه گوشی با چه مدل صفحه نمایش نیازمان را رفع می سازد و حس بهتری را در مقابل آن پیدا خواهیم کرد.

همان طور که تا الان مشاهده کردید، صفحه نمایش های AMOLED در ساخت آن ها از LED استفاده شده است در حالی که در Retina از LCD استفاده شده است. نمایشگر AMOLED دارای وضوح تصویر کمتر ، کنتراست بالا تر ، در برابر نور وضوح کیفیت پایین تری و در مصرف انرژی کمتری به نسبت Retina دارد. با این حال شرکت اپل در این سری آخر آیفون خود همان آیفون 12 در کنار استفاده از نمایشگر Super Retina  از باطری های قوی و فناوری های شارژ سریعی مجهز کرده است که این ضعف را پوشش دهد. در عین حال گوشی بالارده دیگر که از صفحه نمایش های Super AMOLED استفاده کرده اند به دیگر بخش ها گوشی به جز باطری اهمیت داده اند.

تا به اینجا در مورد نمایشگر ها صحبت کردیم و تاثیر صفحه نمایش را در تولیدات گوشی و خرید گوشی مشاهده کردیم. امیدواریم که این اطلاعات برای شما مفید باشد. با توجه به پیشرفت صنعت ما نیز قصد داریم اطلاعات را به روز به اطلاعتان برسانیم. پس در مقاله های بعدی همراه ما باشید و با نظرات و پیشنهادات خود ما را خشنود و در این راه راهنمایی کنید.

مقایسه محصولات