محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند |

نکات و ترفند‌هایی برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند در برابر دزدان

امروزه همگام با پیشرفت تکنولوژی و ساخت گوشی‌های هوشمند و پیشرفته، خطر هک یا دزدیده شدن اطلاعات هم بیشتر شده است. بیشتر افراد تصاویر خصوصی و اطلاعات شخصی خود را در تلفن همراه نگهداری می کنند. این نگهداری به این دلیل است که تلفن همراه همه جا در دسترس بوده و در اختیار قرار می گیرد. این آسان بودن دسترسی برای هکرها و دزدان نیز وجود دارد. یعنی اگر یک تلفن همراه مورد حمله دزدان و یا هکرها قرار بگیرد، تمامی اطلاعات شخصی فرد و تصاویر شخصی او منتشر می شود. بنابراین محافظت از اطلاعات تلفن همراه در برابر دزدان یک اصل محسوب می شود. ما در ادامه راجع به چگونگی محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند صحبت می کنیم. با ما همراه شوید.

محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند |

7 نکته مهم برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند

در ادامه می خواهیم مهم ترین نکات و ترفندهایی که برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند باید هر کسی آنها را رعایت کند، ذکر کنیم. رعایت کردن این موارد سرقت اطلاعات موبایل شما را به حداقل خواهد رساند.

1.     رد کردن درخواست پیوند خصوصی با ایمیل ارسال شده

برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند خود باید از باز کردن پیوندهای ایمیل حتی اگر فرستنده آشنا باشد، خودداری کنید. گوشی هوشمند به اندازه یک سیستم کامپیوتری، در برابر ویروس ها حساس بوده و در مقابل فیشینگ که رایج‌ ترین روش ورود بد افزار است، مقاومت نکرده و با قبول آن باعث می شود تا باج افزار آن را به تلفن شما ارسال کند. قبول ایمیلی که این باج افزار را داشته باشد، باعث ورود ویروس به تلفن شما و هک شدن آن می گردد.

2.     استفاده از سایت مطمئن و رمز گذاری شده

اگر می خواهید با تلفن همراه هوشمند خود به یک شبکه مثل وای فای عمومی وصل شوید، سعی کنید از سایت ‌هایی که اطلاعات بانکی شما یا اطلاعات کارت اعتباری از شما میخواهند، خودداری کنید. اگر مجبور به انجام این کار هستید و چاره ای ندارید، حتماً از یک شبکه خصوصی مجازی و ایمن که اغلب خود بانک آن را پیشنهاد می کند، استفاده کنید تا داده های شما را رمزگذاری کرده و از آن محافظت کند. البته استفاده از هات اسپات‌های اماکن عمومی علاوه بر خطر بانکی، خطر هک شدن را افزایش می دهد. این نکته نیز لازم به ذکر است که استفاده از شارژر های مکان عمومی نیز ممکن است اطلاعات شما را برای هکرها نشر دهد. پس حتی المقدور از وای فای و شارژرها استفاده نکنید.

3.     نصب آنتی ویروس‌ها برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند

برای محافظت از اطلاعات تلفن همراه هوشمند خود در برابر دزدان، نرم افزار آنتی ویروس را روی گوشی خود نصب کنید. این نرم افزارها به صورت پیشرفته و با امنیت بالا در سایت‌های مختلف وجود دارد. شما با خریداری این آنتی ویروس و یا دانلود آن، می توانید از تلفن خود و اطلاعات آن محافظت کنید. دانلود نرم افزارهای ضد بدافزار هم می تواند به امنیت شما کمک کند.

محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند |

4.     گرفتن بک آپ یا همان پشتیبانی از اطلاعات

باید گفت که برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند خود، از آن و از اطلاعات آن بک آپ و پشتیبانی بگیرید. شما باید برای حفظ اطلاعات خود در هنگامی که گوشی‌تان با هر نحوی مثل گم شدن، دزدیده شدن و یا حتی هک شدن مورد تهدید قرار بگیرد، همگام سازی یا همان پشتیبان گیری انجام داده باشید. این پشتیبان گیری می تواند از طریق وصل شدن به فضای ابری و یا انتقال اطلاعاتی مثل تصاویر به هارد دیسک انجام شود.

محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند |

5.     نصب نرم افزار رد یاب برای گوشی

در سایت‌های مختلف نرم افزارهای ردیاب وجود دارد که می تواند گوشی شما را هنگامی که دزدیده شده باشد، ردیابی کند. برای این کار باید در ابتدا ردیاب در تنظیمات گوشی شما روشن شود. کاربران گوشی اپل Find My iPhone  را  باید روشن کنند و کاربران اندروید باید Find My Device  را فعال کرده تا به هنگام گم شدن گوشی، این قابلیت به پیدا شدن آن کمک کند. البته این کار باعث می شود تا از راه دور هم بتوان بعد از سرقت، اطلاعات مهم را پاکسازی کرده و از نشر آن جلوگیری کرد.

6.     انجام تایید هویت دو مرحله ای و فعال سازی آن برای محافظت از اطلاعات گوشی هوشمند

احراز هویت دو مرحله‌ای اغلب برای حساب ‌های بانکی که در تلفن همراه نصب شده اند، انجام می شود. این تایید دو مرحله ای، از پاک شدن و سرقت حساب های مالی شما توسط دزدان کمک می کند.

7.     جلوگیری از انجام روت تلفن همراه هوشمند

در هر تلفن همراهی یک بار این پیام روت شدن مشاهده می شود. شما نباید به این پیام توجه کرده و تلفن خود را روت کنید؛ زیرا با این کار حفاظ هایی که هر کارخانه سازنده بر روی تلفن همراه خود می گذارد از بین رفته و تلفن به راحتی ساده ترین سیستم‌های امنیتی را هم از دست می دهد. البته لازم به ذکر است که به روز رسانی با روت فرق می کند. انجام به روز رسانی سیستم به طور مداوم، به حفاظت از دستگاه و اطلاعات تلفن هوشمند شما کمک می کند.

سوالات متداول

  1. آیا پیام روت در اپل هم با همان نام روت نمایش داده می شود؟

باید بگوییم که پیام روت کردن گوشی در آیفون ها با نام روت نبوده و با پیام جیلبریک آشکار می شود. این پیام همان کار روت کردن را در آیفون ها انجام می دهد.

دانلود فایل PDF مقاله - باماهمراه

  1. آیا مشاهده پیام‌های بیگانه در تلفن که توسط شما ارسال نشده است، نشانگر هک شدن تلفن شما توسط هکرها می باشد؟

باید گفت که مشاهده پیام‌هایی که توسط شما ارسال نشده اما در گوشی دیگران به نام شما وجود دارد، افزایش مصرف اینترنت به طور غیر عادی، کند شدن تلفن همراه و باز و بسته شدن ناخودآگاه نرم افزارها نشان دهنده هک شدن تلفن شما می باشد.

نتیجه نهایی

گفتیم که امروزه به راحتی هکرها  و دزدان می توانند تلفن‌های همراه هوشمندی را که امنیت لازم را ندارند، هک کرده و از تصاویر شخصی و اطلاعات یک فرد برای خود استفاده کنند. این بدترین اتفاق ممکن است که برای هر فرد می تواند رخ دهد. برای جلوگیری از این کار، افراد باید نکات امنیتی لازم را در گوشی تلفن همراه هوشمند خود انجام داده و از آن محافظت کنند. شما می توانید این روش‌ها  و نکات را در این سایت مشاهده کرده و با استفاده از آنها امنیت دستگاه هوشمند خود را بالا ببرید.

مقایسه محصولات